Opis

AFM® proizveden je od zelenog stakla koji zamijenjuje pijesak u svim vrstama pješčanih filtera. AFM® tehnologija je revolucionarni iskorak u svijetu filtera koji pruža 30% više prednsoti u odnosu na pijesak. Aktivna površina AFM® je samosterilizirajuća, spriječava razvoj bakterija i njihovu koagulaciju. Slično aktivnom ugljenu, površinska nano-struktura absobira onečišćujuće tvari iz vode, a voda ostaje kristalno čista i bez mirisa klora. AFM® smanjuje rrizik od bakterija i parazita kao i kemijski rizik od vode i zraka neposredno iznad površine. AFM filtracijski materijal ima negativan naboj, čime privlači ničistoće, radi čega nekoliko puta bolje filtrira nego konvencionalni kvarcni pijesak. AFM filtrira i čestice od 4 mikrona i više.

AFM® učinkovitost
Kristalno čista voda: AFM® filtrira najmanje 50% više organskih sastojaka od silikagela ili staklenog pijeska. To znači manje THM-a.
Manja potrošnja klora: Vodu koja je filtrirana ne treba dodatno oksidirati klorom. Što je filtracija bolja, to je niža potražnja klora.
Bez trikloramina – bez mirisa klora: AFM® spriječava rast biofilma i pritom eliminira trikloramin.